Siirry suoraan sisältöön

Apian seikkailupuisto tuo hymyn huulille

Apian seikkailupuisto laittaa hymyilemään.

Valkeakoskella on julkisia puistoja ja viheralueita 74 hehtaaria, puisto- ja taajamametsiä noin 240 hehtaaria ja leikkipaikkoja 36 kappaletta, joista noin puolet sijaitsevat koulujen ja päiväkotien pihoissa. Yksi paikoista on Apian seikkailupuisto, joka tarjoaa mahdollisuuksia uimisesta skeittailuun. Siellä pääsee myös leikkimään rohkeaa sotilasta tai upeaa prinsessaa, sillä sieltä löytyy leikkilinna muureineen ja torneineen. Puistoon on vapaa pääsy ympäri vuoden. Seikkailupuistosta löytyy kesäkioski ja rantasauna mutta myös omat eväät on sallittu.

Apian seikkailupuisto, mielikuvitusta ja teatteria

Apian seikkailupuistosta löytyy myös Apianniemen kesäteatteri. Teatteritapahtumien aikaan seikkailupuisto suljetaan tuntia ennen alkamisaikaa. Valkeakosken kaupunginteatteri sekä Apianniemen kesäteatteri yhdessä ovat nostaneet Valkeakosken teatterimatkojen yhdeksi kestosuosikiksi ja kasvattavat edelleen jatkuvasti suosiotaan. Teatteriin mahtuu kerrallaan 850 henkilöä. Sen mukavuutta on parannettu suosion vuoksi ja vuonna 2021 penkkeihin asennettiin selkänojat.

Valkeakoski on kaupunki Pirkanmaan maakunnassa, lähellä Tamperetta. Sen lukuisat puistot ja rannat tarjoavat mukavan tavan viettää päivän ulkona. Yksi suosituimmista paikoista on jo mainittu Apian leikkipuisto, jonne voi mennä ulkoilemaan ympäri vuoden. Sieltä löytyy myös laguuniksi nimetty uimapaikka, jossa on kesäisin turvallista uida ja talvisin luistella.

Liikennepuisto

Apian seikkailupuiston ja pienempien leikkipuistojen lisäksi Valkeakoskelta löytyy liikennepuisto, jossa lapset pääsevät turvallisesti polkemaan niin autoja kuin polkupyöriäkin. Liikennepuistossa on hyvä harjoitella liikennesääntöjä. Kuka väistää suojatiellä? Mitä tarkoittaa liikennekolmio? Puistoon on vapaa pääsy ja se on avoinna kesäaikana viikon jokaisena päivänä.

Avainsanat: