Valkeakoski

Valkeakoski

Valkeakoski sijaitsee kauniilla paikalla, Vanajaveden ja Mallasveden yhtymäkohdassa. Keskustan läpi kulkee kanava, joten vesi hallitsee kaupunkikuvaa. Nämä kauniit vesimaisemat ja niitä ympäröivä luonto ovat näkemisen arvoisia. Palvelut ovat lähellä ja kauppakeskukseen on mahdollista mennä veneellä. Paperiteollisuus ja sen perinteet näkyvät kaupunkikuvassa. Kolmen kilometrin mittainen Riippusiltojen lenkki Valkeakoskella, johdattaa matkailijan pitkin kuvankauniita puisia siltoja. Mistä löytyy suosituimmat Valkeakoski nähtävyydet?

Valkeakoski tarjoaa myös kulttuurielämyksiä kävijöille. Museot toivottavat innokkaan vierailijan tervetulleeksi. Maan ainoassa jalkapallomuseossa voi ihailla esineitä ja valokuvia. Filminpätkien avulla haetaan oikeaa tunnelmaa. Kauppilanmäen museoalueella voi nähdä paperityöläisen asuinoloja 1800-luvulla. Tämä siltojen kaupunki osaa yllättää monipuolisuudellaan.

Lasten Valkeakoski

Lasten kanssa matkustettaessa, on Korkeakangas ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka. Alueen monet luontopolut ja grillipaikat virkistävät matkalaisia. Lasten kanssa kannattaa myös suunnata Apian seikkailupuistoon. Sinne on vapaa pääsy kaikkina vuodenaikoina. Kesällä se on paras paikka vauhdikkaisiin rantaleikkeihin.

Keskustassa kävelysiltojen yhteydessä voi kalastaa. Jigikalastuksen saloihin on mahdollista lähteä tutustumaan oppaan kanssa. Talvella voi kelkkailla järven jäällä ja nauttia raikkaasta ilmasta. Valkeakoski on monimuotoinen paikka, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Kaupunkia voi nähdä vaikka veneestä käsin. Tällainen matkanteko on varmasti lasten mieleen.

Tutustumisen arvoisia asioita Valkeakoskella

Valkeakoski on yllätyksellinen kaupunki, jonka tarjonta on monipuolista. Sieltä löytyy tekemistä ihan laidasta laitaan. Tässä listattuna muutama asia, jotka kannattaa nähdä Valkeakoskella vieraillessaan.

  • Museot ja teatteri
  • Luontopolut ja grillipaikat
  • Apian seikkailupuisto

Valkeakoskelta löytyy tekemistä laidasta laitaan

Valkeakoski nähtävyydet eivät lopu tähän. Tapahtumia on kaikille, aina kulttuurista urheiluun. Rapolan linnavuoren lähistöllä sijaitseva Voipaalan taidekeskus sijaitsee hienossa kartanomiljöössä. Alueella on mukava viettää kaunista kesäpäivää. Keskustan alueelta löytyy ravintoloita, kun nälkä yllättää. Kaupungissa pääsee seuraamaan myös urheilutapahtumia, kun FC Haka pelaa kotipelin Tehtaan kentällä.

Mikäli mieli tekee rentoutumaan, voi poiketa Paasian Rohtokukkaan. Se on luontaishoitola, joka tarjoaa erilaisia yrttihoitoja sekä hierontoja. Ajan voi varata soittamalla tai sähköpostilla. Ilolan maatilalla voi yöpyä mukavassa maalaismiljöössä. Siellä on mahdollisuus tutustua erilaisiin maatilan eläimiin. Ilolan maatilalla on kuvattu myös tv-sarja Maatilan prinsessa. Valkeakoski nähtävyydet houkuttelevat paikkakunnalla vierailevia.