Talviurheilulajit suomalaisille

Hiihtohissejä ylhäältä kuvattuna

Talviurheilulajit ovat suomalaisille tuttuja, sillä asummehan pohjoisella pallonpuoliskolla. Hiihto on ollut suomalaisten suosikkilaji pitkään, sillä maamme hiihtäjät ovat menestyneet erinomaisesti kansainvälisissä hiihtokilpailuissa. Suomalaisen hiihtämisen varsinaista kulta-aikaa olivat 1980- ja 1990-luvut, jolloin monet legendaariset nimet olivat elämänsä vedossa.

Jääkiekko on suomalaisten urheilulaji

Jääkiekko on monien mielestä Suomen varsinainen kansallislaji, sillä sitä suomalaiset ovat seuranneet tiiviisti niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Suomalaisten menestyminen jääkiekossa alkoi varsinaisesti 1990-luvulla, jolloin suomalaiset voittivat ensimmäisen maailmanmestaruuden. Sen jälkeen menestystä on tullut tasaisesti, vaikka seuraavaa mestaruutta saatiin odottaa aina 2010-luvulle saakka.

NHL on maailman kovin liiga, jossa pelaavat maailman parhaat jääkiekonpelaajat. Suomalaisia siellä on pelannut jo vuosikymmeniä, mutta nykyään heitä on siellä enemmän kuin koskaan. Maalivahteina suomalaiset olivat pitkään kenties maailman parhaita.