Siirry suoraan sisältöön

Mitkä ovat hiusten lähdön syyt?

Hiusten lähtö on yleinen vaiva

Hiuksilla on tapana lähteä ensin vetäytymään ohimolta ja sen jälkeen ne ohenevat myös päälaelta. Mitkä hiusten lähdön syyt ovat? Niitä on useampia ja ne riippuvat monestakin eri tekijästä. Niitä voi aiheuttaa omilla elämäntavoillaan, mutta myös lääkitys voi olla sen aiheuttajana. Myöskään stressin vaikutusta ei voi vähätellä eikä sitä, että se on monilla myös periytyvää. Mitä nuorempana hiusten lähtö alkaa, se voi myös vaikuttaa hyvin negatiivisesti omaan elämään, joskus sitä jopa häpeää.

Hiusten lähdön syyt ja niihin vaikuttaminen

Jos sinulla ei ole mitään käsitystä siitä, mistä hiustenlähtö johtuu, voit kysyä sitä lääkäriltä. Hän voi kertoa sinulle syyn ja samalla myös sen, kannattaako esimerkiksi hiustensiirtoa harkita. Ja jos kannattaa, niin missä vaiheessa. Tänä päivänä hiusten siirtoja on jo tehty monien vuosien ajan, joten niistä saadaan nykymenetelmillä hyviä tuloksia. Mutta sitä ennen on syytä laittaa omat elämäntavat kuntoon. Se tarkoittaa, että riittävää unta, terveellistä ruokaa sekä stressitöntä elämää.

Elämäntapoja on suhteellisen helppo muuttaa, samoin ruokailutottumuksia, mutta kysymys on kuitenkin siitä, mistä hiustenlähtö johtuu. Jos sinulla on jokin lääkitys, joka sen aiheuttaa, voit keskustella lääkärisi kanssa, onko siihen mitään vaihtoehtoa. Toisinaan voi kokeilla hiustenlähtöön tarkoitettujen vitamiinien sekä shampoiden käyttöä. Biotiini on vitamiini, joka vaikuttaa myönteisesti hiusten kasvuun. Lisäksi hiustenlähtöön tarkoitetut shampoot elvyttävät hiuksia ja saavat ne kasvamaan entistä paremmin.

Hiuspohjan hoitaminen

Yksi tärkeä askel on myöskin hiuspohjan hoitaminen. Harva tulee edes ajatelleeksi, että hieronta ja kuorinta saavat aikaan hiuspohjan verenkierron paranemista. Kuorinta stimuloi ja virkistää päänahkaa, jolloin sillä on mahdollisuus tarjota paremmat lähtökohdat hiukselle kasvamiseen. Nämä ovat hyviä konsteja kokeilla ja ne tuovatkin jonkin verran apua hiusten kasvuun. Mutta mikäli kaljuuntuminen on jo edennyt, on ainut mahdollisuus hiustensiirto. Toimenpiteisiin on tarjolla paljon hyviä mahdollisuuksia.

Avainsanat: