Siirry suoraan sisältöön

Mitä on snowbike laskettelu?

Snowbike laskettelu on vauhdikasta.

Snowbike laskettelu on hauskannäköinen laskettelun muoto, joka on kuitenkin vielä monelle vieras laji. Tämä suhteellisen uudehko laji on myös turvallisempaa ja helpompaa kuin laskettelu perinteisesti. Se sopii loistavasti myös aloittelijoille. Laji on vähän kuin yhdistelmä laskettelusuksilla ja lumilaudalla laskettelua. Se muistuttaa etenkin tekniikaltaan jopa hieman alamäkipyöräilyä, vaikka väline ei olekaan lainkaan pyörän vaan enemmänkin potkulaudan näköinen.

Kuinka snowbike laskettelu tapahtuu?

Snowbiken päällä seistään kiinnittämättä jalkoja mihinkään. Välineellä lasketaan nenä menosuuntaan päin. Siinä on ohjaustanko, josta pidetään kiinni, mutta ohjaus tapahtuu silti lähinnä oman tasapainon avulla. Tasapainon pitäminen voi vaatia aluksi hieman opettelua, mutta muilta osin snowbikella laskeminen on monien mielestä erittäin helppoa, jopa helpompaa kuin muilla välineillä.

Laskettelukeskukset voivat tarjota jo snowbike mahdollisuuksia. Se kannattaa kuitenkin aina tarkastaa jokaisesta keskuksesta erikseen. Lajia kannattaa kokeilla etenkin silloin, jos laskettelu kiinnostaa, mutta kaipaa perinteistä laskettelua lempeämpää vaihtoehtoa. Snowbikellä lasketellessa kehoon ei esimerkiksi kohdistu yhtä paljon kovia rytkäyksiä tai kiertoja. Laji voikin sopia myös niille, jotka eivät enää voi vamman takia lasketella suksilla tai laudalla.

Missä lajia voi kokeilla?

Snowbike laskettelua voi kokeilla periaatteessa kaikkialla, jossa voi lasketella suksilla ja laudalla. Kannattaa kuitenkin varmistaa varmuuden vuoksi etukäteen saako paikan päältä vuokrattua snowbiken, ellei sinulla ole omaa ja saako sillä mennä kyseiseen rinteeseen. Muista käyttää myös kypärää ja muut suojavarusteita. Et tarvitse erikoisia kenkiä vaan tavalliset, hyvät talvikengät riittävät.

Avainsanat: