Siirry suoraan sisältöön

Laskettelun alkeet kannattaa opetella huolella

Laskettelu on mukavaa.

Laskettelu on todella kivaa ja aivan loistava harrastus, joka myös kehittää koko kroppaa ja menee hyvästä treenistä. Mikäli laji ei ole entuudestaan tuttu, kannattaa laskettelun alkeet ottaa huolella haltuun, jotta rinteeseen voi lähteä varmalla otteella. Alkeet voi opetella lajia jo harrastavan tuttavan opastuksella tai sitten voi osallistua muutaman tunnin mittaiselle laskettelukurssille, joita löytyy lähes jokaisesta isommasta laskettelukeskuksesta.

Laskettelun alkeet ovat varsin yksinkertaiset

Laskettelun alkeet voi siis opetella esimerkiksi hiihdonopettajan opastuksella. Alkeissa käydään läpi tekniikkaa, laskutyyliä sekä turvallisuuteen liittyviä asioita. Aluksi voi vaikkapa harjoitella lastenrinteissä ja vasta sitten, kun varmuutta laskemiseen on tullut riittävästi, siirtyä isompiin rinteisiin. Liikkumista laskettelusuksilla ja jopa kaatumista kannattaa harjoitella aluksi tasamaalla, jotta tasapaino on hallussa.

Laskettelusukset ja muut varusteet voi ostaa itselle, mutta ainakin alussa, kun vasta harjoittelee ja tutustuu lajiin, voi olla ihan hyvä vuokratakin varusteet. Kaikki laskettelukeskukset vuokraavat välineitä ja niistä saa myös apuja ja opastusta välineiden käyttöön. Tärkeimmät laskettelijan varusteet ovat tietenkin hyvät sukset ja turvallisuutta lisäämässä laadukas kypärä.

Laskettelu perheen kanssa

Laskettelu on koko perheen laji. Mäessä näkee nykyisin hyvin nuoriakin laskijoita. Lasten kanssa toki pitää olla kärsivällinen ja kannustava rinteessä, mutta on myös palkitsevaa nähdä, miten lapset kehittyvät hyvin nopeasti taitaviksi mäenlaskijoiksi. Samaan aikaan, kun lapset harjoittelevat, voi itsekin harjoitella laskettelua, kaatumista ja kehon hallintaa.

Avainsanat: