Siirry suoraan sisältöön

Korkeakankaan hiihtokeskus

Korkeakankaan hiihtokeskus Valkeakoskella on suosittu paikka talvella​

Korkeakankaan hiihtokeskus löytyy Etelä-Pirkanmaalta, Valkeakoskelta. Se on jo pitkään ollut suosittu paikka talvipäivän viettoon. Se on pieni ja perhekeskeinen urheilukeskus, jossa aikaisempina vuosina on myös ollut mahdollisuus lasketteluun. Tämä kaupungin eteläpuolella sijaitseva hiihtokeskus, tarjoaa hyvät puitteet murtomaahiihtoon. Rinteiden läheisyydestä löytyy paljon hyväkuntoisia, valaistuja hiihtolatuja. Hiihtokausi alkaa yleensä marraskuussa ja kestää huhtikuuhun saakka. Latuja löytyy kaiken tasoisille hiihtäjille. Reitit kulkevat niin, että ne sopivat sekä talvi- että kesäkäyttöön. Reiteistä noin 10 km on valaistuja, joten niiden käyttö on mahdollista myös pimeän tultua. Reittien lähtö- ja maalialueet sijaitsevat Korkeakankaan pallokentän yhteydessä. Korkeakankaan hiihtokeskus tarjoaa kaikille jotakin. Tällä alueella talviurheilu sujuu myös vähän harvinaisemman lajin parissa. Ampumahiihtoa on mahdollista harrastaa tiettyinä aikoina. Ampumahiihtoon ja -juoksuun soveltuvaa ampumapaikkaa voi käyttää vain seuran valvonnassa.
Korkeakankaan hiihtokeskus

Talviurheilu on kehon ja mielen hyvinvointia

Suomalaiset ovat urheilukansaa, joten täällä on vuosisatojen ajan harrastettu urheilua ja liikuntaa myös talvisäällä. Reippailu luonnossa on myös henkisesti rentouttavaa. Murtomaahiihto on mainio liikuntamuoto, jonka terveysvaikutukset ulottuvat kehon lisäksi myös mieleen. Reippaan hiihtolenkin jälkeen tulee hyvä ja energinen olo.

Hiihto sopii lähes kaikille, sillä se on nivelystävällistä liikuntaa. Se myös parantaa verenkiertoa. Korkeakankaan maaston mäkisyys edesauttaa hyvää sykkeen vaihtelevuutta. Hiihto on mainio laji myös alentamaan verenpainetta. Suuret lihakset joutuvat töihin ja tasapaino paranee siinä samalla. Stressi vähenee ja mieli kevenee, kun hiihtää luonnon rauhassa.

Korkeakangas

Korkeakankaalla riittää tekemistä koko perheelle

Talviaikaan Korkeakankaan hiihtokeskuksessa Valkeakoskella on usein järjestetty tapahtumia ja muuta yhteistä tekemistä koko perheelle. Yksi päivän kohokohta on pulkkamäki, jonne suuntaavat kaikenikäiset laskijat. Sieltä saa hyvät vauhdit päivän muihin aktiviteetteihin. Kodalla voi käydä levähtämässä ja laittamassa grilliin jotakin maukasta syötävää. Tässä ovat kaikki ainekset mahtavan talvipäivän viettoon.

Kesälajiksi mielletty Korkeakangas frisbeegolf houkuttelee ahkeria kävijöitä alueen radoille. Tämä laji on muutenkin saavuttanut Suomessa suuren suosion. Lajin edullisuus ja helppous on yksi syy sen nopeasti kasvaneeseen suosioon. Mikäli kiekkoja ei malta laittaa talveksi varastoon, voi niitä heitellä myös talvikaudella. Tämä tuo kuitenkin omat haasteensa, sillä kylmyys, lumi ja liukkaus hankaloittavat pelaamista

Korkeakankaan reitit ja ladut ovat maksuttomia

Valkeakosken Korkeakangas sijaitsee helppojen kulkuyhteyksien päässä. Matka Tampereelta ja Hämeenlinnasta vie vain puoli tuntia. Helsingistä ja Turusta Korkeakankaalle pääsee puolessatoista tunnissa. Alueen ladut ja reitit ovat maksuttomia ja vapaasti kaikkien käytettävissä. Korkeakankaalla ladut avataan aina marraskuussa ensimmäisten joukossa. Silloin varastossa ollut tykkilumi kaivetaan puruista ja siirretään kahden kilometrin ladulle. Tykkilunta laitetaan ladulle noin 4 000 kuutiometriä. Latua pidetään hiihtokunnossa aina huhtikuulle asti.

Sauna sekä pesu- ja pukeutumistilat löytyvät pallokentän vieressä sijaitsevan Mettivuoren kupeesta. Samalla suunnalla on myös suojelualueella sijaitseva luontopolku. Korkeakankaan hiihtokeskus on mainio paikka kuntohiihtäjille ja vähän rennommille harrastajille. Ladut ja reitit ovat hyvässä kunnossa. Tykkilumen paksuus ladulla on noin 40 cm. Alueen leveys on 5–6 metriä. Lumen kokonaismäärä riippuu talven lumimäärästä.