Siirry suoraan sisältöön

Korkeakangas frisbeegolf

Korkeakangas frisbeegolf saa ihmiset ulkoilemaan

 

Frisbeegolf on alun perin lähtöisin Amerikasta. Pelin ideana on heittää frisbee eli liitokiekko maaliin. Maalina toimii metalliketjuilla varustettu kori. Lajia on harrastettu maailmalla jo kymmeniä vuosia. Kilpailuja alettiin järjestää 1960-luvulla. Kesti vielä aikansa, ennen kuin tämä hauska laji rantautui Suomeen. Frisbeegolf Suomessa on nykyään hyvin suosittu laji.

Se saa ihmiset liikkumaan ja ulkoilemaan.Korkeakankaan ulkoilualueelle avattiin frisbeegolfrata heinäkuussa 2016. Näin on saatu uutta vipinää alueelle, kun pelkästään radan ansiosta kävijöitä on päivittäin 200-300. Alueella ei ole pääsymaksuja eikä aukioloaikoja. Kaupungin lisäksi myös urheiluseurat osallistuvat ratojen ja reittien ylläpitoon.

Korkeakankaan ulkoilualuetta on haluttu kehittää matalan kynnyksen liikuntapaikkana. Siellä tarjotaan mahdollisuudet omaehtoiseen liikuntaan. Korkeakangas frisbeegolf tuo oman lisänsä tarjontaan. Frisbeegolfin aloittaminen on yksinkertaista ja laji sopii kaikenikäisille.

Korkeakangas frisbeegolf

Frisbeegolfin aloittaminen on edullista ja helppoa

Frisbeegolfin suosioon vaikuttaa myös se, että siinä ei tarvitse hankkia kalliita varusteita. Riittää, että hankkii muutaman kiekon, joita heittää. Suurin osa radoista on ilmaisia, joten pelaamaan voi senkin puolesta lähteä matalalla kynnyksellä.

Laji sopii hyvin vaikka koko perheen yhteiseksi harrastukseksi. Hauskuus on helppouden lisäksi, yksi tämän lajin hyvistä puolista. Aloittelijan kiekkoina parhaita ovat kevyemmät mallit. Taitojen karttuessa voi siirtyä painavampiin kiekkoihin. Kiekoista löytyy useita eri painoja, joista voi valita. Kiekkoja on myös valmistettu monesta eri muovimateriaalista.

Frisbeegolf harrastajille ja kilpailijoille

Frisbeegolfia voi pelata joko harrastuksen vuoksi tai tavoitteellisemmin, jolloin voi osallistua joihinkin alueella järjestettävistä kilpailuista. Minkä tavan sitten valitseekin, ei tässä pelissä pääse pitkästymään. Suomessa on sarjoja aina junioreista aikuisiin. Lajissa on vielä omat tasonsa amatööri- ja ammattilaispelaajille. Avoimiin sarjoihin voivat osallistua sekä naiset että miehet. Naisille järjestetään myös omia sarjoja.

Valkeakoskella sijaitseva Korkeakankaan hiihtokeskus on ulkoilijoiden suosiossa myös kesäaikaan. Silloin sinne houkuttelee muun muassa alueella oleva kilpatason metsärata. Radalta löytyy metsässä kulkeva osuus ja avoimet peltoväylät. Radan loppupuolelta löytyy laskettelurinteessä oleva liidätysväylä. Väyliä radalla on yhteensä 18. Valkeakoski Disc Golf eli VlkDG järjestää kesäaikaan muun muassa viikkokisoja. Sarjoja löytyy junnuista aikuisiin ja osallistumismaksu on muutaman euron.

Korkeakangas frisbeegolf

Frisbeegolf Suomessa

Frisbeegolf on ryhmässä pelattava yksilölaji. Ryhmän koko on yleensä 3-5 henkilöä. Tämä on hyvä ryhmäkoko, koska silloin ei tule ruuhkia. Silloin ei myöskään tarvitse odotella pelivuoroaan pitkään. Frisbeegolf Suomessa alkoi levitä matkailijoiden tänne tuomana. Suomen Frisbeeliitto perustettiin vuonna 1978. Suomessa kiekkoja alettiin valmistaa vuonna 2010, koska kysyntä oli niin suurta. Valkeakoskella sijaitseva Korkeakangas on hyvä paikka aloittaa tämä loistava harrastus.

Korkeakangas frisbeegolf avattiin vuonna 2016, jolloin paikalla oli muun muassa Paul McBeth, joka on lajin nelinkertainen maailmanmestari. Alueen suhteen oli suuria odotuksia ja ne ovat myös toteutuneet. Kävijämäärä radalla on suuri ja omia kisoja järjestetään tiheään tahtiin. Frisbeegolf Suomessa jatkaa suosiotaan ja harrastajien määrä lisääntyy vuosittain. Uusia ratoja valmistuu nopeaan tahtiin, sillä niitä pystyy tekemään suhteellisen edullisesti.